maandag 4 juli 2022

Stand van zaken juli 2022

Hoewel alles langer duurt dan we zouden willen is er toch al weer veel gebeurd de afgelopen maanden.

In het tuinhuis zijn de puntjes op de i gezet. Onder andere een boomtak onder de wasbak in plaats van een balkje.


De zolderverdieping is voorzien van een hardhouten vloer en er zijn al veel deuren geplaatst. De keuken heeft kastjes en een blad en moet nog getegeld en verder ingericht worden. De badkamer is al getegeld en er wordt overal geschilderd. 

Op de tweede verdieping zit er nu overal lambrisering en ik zit na te denken over de afwerking met een kleurbeits. Het lijkt er op dat het licht eiken gaat worden.


Ik heb ook al wat wandlampen gemaakt. In steampunk stijl uiteraard.De lampen hebben allemaal overbodige (maar functionerende!) zaken, zoals een controlelampje, een voltmeter (toch altijd 230V), een schakelaar en een lens. Er zijn er zeven nodig, ik heb er nu vier gemaakt.


Op deze verdieping is de (her) plaatsing van het balkon voorbereid. Het raam in de badkamer is verwijderd en daarvoor in de plaats zijn twee openslaande deuren geplaatst.


De stalen kolommen links en rechts houden het balkon op zijn plaats

Het zinkwerk op het dak is nu bijna helemaal klaar. Nog wat hemelwaterafvoeren hier en daar.

In het trappenhuis worden de grote panoramaramen afgekit. Er zit nu ook een brandwerend plafond onderin waar het trappenhuis in de steeg steekt. Het trappenhuis is namelijk de vluchtweg in geval van brand.

Steenwol voor isolatie en brandwering. 

De rode elektradozen hebben een stof in zich die opschuimt als er brand is. Deze vloeren krijgen aan de bovenkant ook nog een laag brandisolatie en tegels.
 
Promatect aan de onderkant.

Op de eerste verdieping zijn kamer en suite deuren geplaatst. 


Op de begane grond niet veel nieuws te melden.

Het souterrain had allemaal loszittend stucwerk. Alle oude stuc is verwijderd en alles is geheel opnieuw gestuct. 

Kaal gemaakt heeft ook wel iets1 opmerking: