zaterdag 1 mei 2021

Een kledingkast voor onze slaapkamer

Wij hebben straks een slaapkamer met een plafond van 3,5 m hoog. Er zijn wel twee inbouwkasten, maar die zijn niet diep genoegd voor kledinghaken. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een stel mooie hoge kledingkasten in de stijl van 1905. Liefst met een "kuif".

Bij IL Fienile zagen we meubels naar onze smaak en daarom hebben we een zoekopdracht gegeven voor een dergelijke diepe kuifkast. Met de opmerking dat we die kasten pas in december nodig hebben. 

Maar ja, het gaat zoals het gaat en vorige week hadden ze net een mooie kast binnen gekregen die aan al onze eisen voldoet. Die hebben we dan toch maar alvast gekocht...... En nu staat hij in de keuken op nummer 25 mooi te wezen.


Er zaten wel een boel houtwormgaatjes in, dat hadden we in de winkel niet gezien. Maar ik heb ze allemaal opgevuld met een donkere was, waardoor ze nu een stuk minder zichtbaar zijn

Dit ornament zit vol met houtwormgaatjes. Klik voor een vergroting.

De (niet originele) planken kunnen elke gewenste hoogte gesteld worden en IL Fienile heeft er ook een stok bij gemaakt voor de kledinghaken.

Een mogelijke inrichting

Het systeem van de inrichting

Al met al een kast waar we blij mee zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten