vrijdag 19 maart 2021

Ontwerp van de wanden op de verdieping

Op de eerste verdieping zijn de plafonds klaar op het schilderen na. Stucadoorsbedrijf van Hierden vroeg mij of er ook een stukje muur meegeschilderd moest worden. Dat was voor mij het teken dat ik iets aan het ontwerp van de wanden moest doen. Hieronder zie je de foto's van de zes wanden van de verdieping. N.B. Er is momenteel geen kamer en suite. Waarschijnlijk is de schuifdeurpartij ooit gesloopt. 

Voorkamer wand met hal en keuken

Voorkamer wand met nr 19

Achterkamer wand met hal en badkamer

Achterkamer wand met nr 19

Wand achtergevel

Wand voorgevel

Het idee achter het ontwerp is, dat wij willen versterken wat er al is. En wat er is, is een herenhuis uit 1905. Dit betekent dat wij typische herenhuiselementen gaan toevoegen, zoals architraven (deurlijsten), lambrisering en lijstwerk. Voor zover ik kan zien had dit huis deze versieringen in 1905 niet (op de architraven na). 

Ontwerpschets

In de schets zie je van boven naar beneden een strook van 50 cm tegen het plafond die wit geschilderd wordt en dan een flinke gipsen wandlijst. Bijvoorbeeld deze hieronder maar dan zonder LED. Sierlijsten en Ornamentengieterij | Het Schippertje (het-schippertje.nl)

LED lijst van Het Schippertje

Vervolgens lijstwerk van gipsprofielen in de vorm van panelen. In deze panelen komt behang en midden in het paneel een wandlamp. Om de panelen heen muurverf.

L109 van Het Schippertje

Om alle deuren architraven die ik recycle uit het huis. 

En als onderste element een lambrisering, ook weer met panelen. 

Ook willen we de en-suite terugbrengen, maar in welke vorm ben ik nog niet helemaal uit. De grote open ruimte nu heeft ook zijn charme (maar is erg onpraktisch).

En de kleurstelling: een heel licht groen voor de wanden, groen met bloemetjes voor het behang in de panelen en gebroken wit voor het lijstwerk en de lambrisering.

Voor het behang, bijvoorbeeld


van Gogh 2019 vliesbehang 220024 | behangwebshop.nl | Behangwebshop.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten