woensdag 7 juli 2021

Werken aan het nieuwe trappenhuis

Het werk aan het nieuwe trappenhuis vordert langzaam maar zeker. Het trappenhuis is erg complex. Daarom heb ik het in 3D gemodelleerd. Hieronder zie je het aanzicht vanuit de staag.

klik om te vergroten

Op de afbeelding zie je ook de bordessen die in de steeg zitten. Groen is een stalen balk.

Vanuit de steeg kom je in een halletje en dan ga je één trapje op en kom je op de beletage. Op de foto hieronder de deuropening waardoor je van het trapbordes op de beletage komt. Deze muur loopt niet helemaal tot het plafond, want er boven is een leidingruimte. Afhankelijk van de buizen die hier komen kan deze muur nog iets hoger worden,

trappenhuis op de beletage
In het trappenhuis zit een stalen kolom die de bordessen opvangt. Deze kolom draagt ook de langsmuur die het trappenhuis afscheid van toiletten op de verdieping.

Staalconstructie

Vlak naast het trappenhuis op de eerste verdieping en alle volgende verdiepingen zitten toiletten. Hier is er een koker van 250 x 850 mm uitgespaard voor riolen en afzuigingen. Deze koker rust op twee stalen balken IPE 160 die in de muren zijn gewerkt.


Staken balken voor koker

Ondertussen is één van deze twee kokerwanden al een verdieping opgemetseld. Hier worden de leidingen aan bevestigd en dan komt er een tweede wand voor. Deze wand zal inspectieluiken bevatten zodat je er ooit nog een kabel bij kunt trekken.

Kokerwand waar deze door de vloer van de eerste verdieping gaat

Kokerwand waar deze door de vloer van de tweede verdieping gaat, van onderen gezien


Kokerwand waar deze door de vloer van de tweede verdieping gaat, van boven gezien

Er overal staan stapeltjes blokken in huis, verspreid om de vloeren te ontzien.

kalkzandsteenblokken 100 mm

Deze week wordt verder gewerkt om zoveel mogelijk muur op te trekken.

Volgende week wordt er een steiger in de steeg gezet en dan komt de steenzager om de openingen in de steegmuur te zagen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten