donderdag 17 juni 2021

Vloeren maken

Vandaag is aannemersbedrijf de brouwer begonnen met de nieuwe vloeren. Er zijn veel vloeren en bordessen in het souterrain:

  1. vloer van de hal van de tuinwoning
  2. vloer van de badkamer van de beletage
  3. bordes van het trappenhuis op de beletage
  4. vloer van de hal van de lift 
  5. bordes van de trap van steeg naar souterrain

Aan de eerste drie is vandaag gewerkt.

Vloerbalken 195 mm hoog

Multiplex vloerplaat 18 mm dik

Tussen de steeg en de tuinwoning komt een halletje. Op de foto hieronder de plaats van dit halletje met de opening naar het tuinhuisje. De vloer van het halletje sluit aan op de vloer van de tuinwoning die je hier ziet.

Opening tussen halletje en tuinwoning

Dit halletje is maar 2,5 x 1 m groot. Tegen de steegmuur is een L-profiel gemaakt en daarop zijn drie balken gelegd. De middelste balk eindigt op een raveling.

Vloer halletje van onder gezien

Een meter hoger ligt hiernaast de vloer van de badkamer van de beletage. Deze is in hoogte gelijk aan de kamers van de beletage. Er komt vloerverwarming op deze hele verdieping, dus de slangen lopen straks door de kamer naar de badkamer.


De vloer van de badkamer aan de bovenkant

De vloer van de badkamer aan de onderkant

De vloer van de badkamer gezien vanuit de tuinwoning

Vandaag was ook Constructiebedrijf C.Hermeling (chermeling.nl) aanwezig om een stalen kolom te plaatsen voor het trappenhuis. De kolom staat min of meer in het midden van het trappenhuis en ondersteunt L-profielen waar weer balken op liggen voor het bordes. Er is nu één L-profiel ingekast in de muur en vastgelast aan de kolom en een bestaande ligger.

Kolom 80 x 80 mm in het trappenhuis


Geen opmerkingen:

Een reactie posten