dinsdag 11 mei 2021

Meer muren in het souterrain

Naarmate de nieuwe muren in het souterrain opgemetseld worden, komen ze in de buurt van de ramen die hier zitten. Er zit een klein raam in de muur, net boven maaiveld en er zijn kelderkoekoeken, waarbij de ramen dus onder maaiveld zitten of half onder, half boven maaiveld.

En de meeste van die ramen zitten op een plaats waar er een nieuwe muur komt. Bijvoorbeeld het raam van het oude spoelhok. Hier zet een (overigens dichtgemaakt) raampje. Dit is er uit gehaald. Het kozijn in de muur bleek aardig verrot te zijn. Het draaideel is nog (her)bruikbaar.

Het kozijn wordt gesloopt

Zagen van het kozijn, links het draairaampje.

Het kozijn is weg

De opening is dichtgemetseld met een halfsteens muurtje aan de binnenkant. Aan de buitenkant willen we het gat opvullen met stenen uit de muur die vrij komen. E komen namelijk diverse deuropeningen in de steeg en de stenen die daarbij vrij komen kunnen hergebruikt worden.

Dichtgemetseld gat, gezien vanuit de steeg.

Het is jammer dat dit raampje niet een meter verderop zat, want daar komt een nieuw toilet, en dit is een perfect toiletraampje. Ik ben echter van plan op precies dit raampje terug te laten komen in het nieuwe toilet. Liefst met het oude draaideel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten