dinsdag 27 april 2021

betonijzer voor de vloer van het souterrain

Vandaag was aannemer De Brouwer er weer om het betonijzer te plaatsen in het souterrain.

Hierbij sluit de nieuwe funderingsvloer aan op de funderingsmuur die vorige keer gegoten was.

Een kijkje van bovenaf waar we gebleven waren

Op de funderingsvloer staan drie wanden, waarvan er één meer een kolom is. Een kort, dik muurtje.  Op de plaats waar deze komt is het zandbed 20 cm dieper uitgegraven, zodat de fundering dubbeldik is. Er zit ook extra betonijzer in.

Poer voor de kolom

Detail van de poer van de kolom nadat de wapening geplaatst is

Omdat het een funderingsvloer is, zitten er twee matten betonijzer boven elkaar in. De dikte van de vloer is na gieten 200 mm.

Eerste laag betonijzer

Het betonijzer is zo op hoogte gesteld dat de vloer 140 mm onder peil ligt. Peil is dan de afgewerkte vloerhoogte. Deze 140 mm is nodig voor de opbouw van de vloer, bestaande uit 5 mm egalisatie, 80 mm PIR isolatie, 35 mm vloerverwarming en 20 mm voor tegellijm en plavuizen. In de kamer er naast mist een stukje vloer. Hier komt dus ook een stukje betonvloer. Dit wordt met de stort meegenomen. Deze vloer is maar 100 mm dik er er zit één mat betonijzer in. Ook op deze vloer komt isolatie en vloerverwarming.


Voorste souterrainruimte

Naast de funderingsvloer ligt nog een klein vloertje van de hal naar de middelste en achterste ruimte. Deze vloer hooft ook dezelfde opbouw, maar omdat het geen fundering is zit hier een enkele mat in.

Hal

Het ziet er allemaal erg goed uit, en nu is het wachten op het beton. Dat komt later deze week.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten