dinsdag 6 oktober 2020

De stand van zaken oktober 2020

Ik heb een tijdje niet geblogd, maar er zijn wel veel ontwikkelingen geweest de laatste maanden.

Bouwvergunning

Het heeft vijf ontwerprondes gekost, maar uiteindelijk hebben we een omgevingsvergunning verkregen voor de verbouwing en splitsing in appartementen van ons pandje. Er komt een nieuw trappenhuis (deels in de steeg) en er komt een lift in het oude trappenhuis. Op elke verdieping komen keukens en badkamers. In de kap komt een groter dakvenster met zicht op park Sonsbeek.

Er zijn ook al nieuwe nummers toegekend door de gemeente (zie de BAG-viewer). Nummer 21 en 23a zijn onveranderd gebleven en nummer 23 is gesplitst in 23, 23-1 en 23-2. Totaal dus vijf nummers.

Slopen

Tot nu toe hebben we een boel sloopwerk gedaan, veel vloerbedekking en gipswandjes zijn afgevoerd. De bestaande architraven heb ik waar nodig verwijderd en opgeknapt om op (verplaatste) deurposten terug te plaatsen. 


De architraven zijn ontdaan van de verf en imperfecties zijn met plamuur weggewerkt. Moet nog in de grondverf.

Voorbereiden elektriciteit

Broer Max is al een paar weekenden langs geweest en we hebben samen al een deel van de elektrische installatie naar het niveau van 2020 gebracht.
In de foto zie je de sleuven in de wand met de nieuwe buizen en bedrading en de nieuwe centraaldoos op de begane grond. Dit zit dus niet in het midden, want daar zit een ornament. 

Boven de middenornamenten op alle verdiepingen hebben we een ketting bevestigd zodat er een grote zware kroonluchter kan hangen. De ketting zit vast aan een zware buis, die weer verbonden is tussen de balken.


De elektriciteit in de "brede beuk" op drie verdiepingen is ook ongeveer in het zelfde stadium. Dus de pijpen zitten in de muren en er is draad in getrokken. Het souterrain aan de voorzijde en de kap moeten nog. Evenals het nieuwe trappenhuis en de badkamers en keukens. 

Terras achtertuin

Er is in overleg met de buren een tuinmuur geplaatst. De achtertuin is gerooid en uitgegraven en de bestrating is aangeschaft en afgeleverd. Deze week wordt er gestraat.

Lift

De lift is aangeschaft en zal de komende maanden gefabriceerd worden.

Isolatie

Op de tweede verdieping is isolatie aangebracht en zijn voorzetwanden gezet. 


De isolatie is een systeem van 19 lagen reflecterend folie en is slechts 5 cm dik. 

Rampje

Het monumentale plafond op de begane grond is spontaal naar beneden gekomen. De kroonluchter is beschadigd. 


We gaan dit laten restaureren.

Aannemer

We hebben een aannemer gevonden die voor ons wil verbouwen en hij kan begin volgend jaar starten.

Installateur

De installateur is bezig met het ontwerp van de verwarmingsinstallatie (warmtepomp).

Er moet nog veel gebeuren, maar het is wel erg fijn dat we nu een goedgekeurde omgevingsvergunning hebben.


1 opmerking: